top of page

Jesensko enakonočje

V petek, 22. 9. 2017, je jesensko enakonočje.

Gre za nek prehod, najprej med poletjem in jesenjo, vročino in hladom. Narava naznanja spremembe, listje porumeni in bo odpadlo, da pognoji zemljo. Pridelki so zreli in pripravljeni za pobiranje. Svetlobe bo manj, toplote bo manj.

Ne gre pa samo za spremembe v naravi. Spremembe so tudi v nas samih. Zdaj je čas za ovrednotenje vsega, kar je bilo do sedaj. Prav je, da pri sebi ocenimo, katera čustva in katere stvari, so za nas uporabne, katere pa ne.Sedaj je tudi čas za pospravljanje. Prav osvobajajoč je občutek čistosti, ko se znebiš stvari, ki so ti v napoto in jih v resnici ne potrebuješ. Malce dolgotrajnejši je postopek pri čustvih. Je pa v času jesenskega enakonočja ogromno energij, ki ti pomagajo pri odpravljanju čustvene navlake. Vse je potrojeno.

Z jesenskim enakonočjem se premaknemo v tehtnico, ta pa prinaša ravnovesje, ustvarjalnost in lepoto. Ta čas je idealen za to, da v sebi poskušamo najti ravnovesje.Poleg tega se začenja čas, ko se začenjamo umirjati oz. bi se morali začeti. Tako kot se umirja narava, bi se morali v sebi tudi mi.

Vzemite si 10 minut na dan. Čisto zase. Za kratko meditacijo v tišini. Samo bodite, nič ni treba početi z umom. Če se ne morete umiriti, samo opazujte svoj dih. Samo opazujte, kako gre trebuh ven pri vdihu in kako gre rahlo noter pri izdihu. Samo dihajte. In si povejte, da se imate radi. Preprosto. Spremembe bodo kmalu opazne.

Topel pozdrav, Nina

bottom of page