Kako razbremeniti želodec v decembru?

Marsikdo ima še posebej v decembru težavo s prenajedanjem. Razlogi ali izgovori so različni, večinoma so to prazniki in družba.

Sama sicer nimam te težave; ko sem sita, pač ne jem več. Poznam pa superživilo, ki ti lahko pomaga, če sodiš v skupino, ki se ji pojavlja ta težava.

Kuzu je rastlina, ki sodi v skupino stročnic, kot so soja, fižol, dateljni, čičerka ipd. Prah korena kuzuja se raztopi v topli ali vroči vodi in to popiješ. Okusa nima.

Kuzu je pravzaprav škrob, ki v želodcu nabrekne in posrka nezaželene snovi, nato pa se izločijo. Pazi, ker posrka tudi učinke tablet (katerihkoli).

Kupiš ga lahko v nekaterih drogerijah ali v trgovinah z zdravo prehrano.

Narediš si ga zjutraj, in sicer 1 čajno žličko kuzuja raztopiš v decilitru vroče vode in spiješ. Počakaš pol ure, preden zaužiješ beljakovine.

Kuzu lahko redno uživaš približno 14 dni, potem pa s kuro prekini. Lahko ga občasno zaužiješ, če ti je slabo ali imaš prebavne težave. Kuzu ni za tiste, ki imajo prenizek krvni sladkor ali pa jemljejo tablete za zgoščevanje krvi. Lahko pa ga uživajo nosečnice in otroci.

Kuzu dobro vpliva na:

- celjenje črevesja po jemanju antibiotikov, po glutenu in sladkorju

- celi vnetja v črevesju in tako pomaga tudi ščitnici

- uravnava krvni sladkor

- občutek sitosti in ti tako pomaga hujšati

- odvajanje od kajenja

- hujšanje

- celi vnetja črevesja, zato pomaga tudi pri nahodu in prehladu

- ublaži vročinske napade pri menopavzi